6 toepassingen voor 3D printen in de gezondheidszorg (6/6)

Dennie Rijk
09-09-20

Innovatie in 3D printtechnologie heeft een enorme bijdrage geleverd aan de gezondheidszorg. Voor patiënten bieden 3D geprinte hulpmiddelen een nieuw niveau van comfort en personalisatie. Voor artsen zorgt het voor een beter begrip van complexe gevallen en is het de opmaat naar een hogere zorgstandaard.

In deze blogreeks presenteren we 6 toepassingen waarvoor 3D printen in de gezondheidszorg wordt ingezet en waarom veel medische professionals enthousiast zijn over deze techniek.

Deel 1: Patiëntspecifieke chirurgische modellen

Deel 2: Nieuwe medische apparaten en instrumenten

Deel 3: Betaalbare prothesen

Deel 4: Corrigerende inlegzolen en orthesen

Deel 5: Bioprinting, weefsel engineering, 3D geprinte organen en meer

Deel 6: Toepassingen voor de strijd tegen corona

Toepassingen voor de strijd tegen corona

De bestrijding van Covid-19 laat zien dat het in de medische sector van levensbelang is om snel te kunnen schakelen én op te kunnen schalen. Layertec heeft een bijdrage geleverd door het 3D printen van kleppen voor beademingsmaskers en houders voor gelaatsmaskers.

Charlotte-kleppen

Op verzoek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft Layertec zogenaamde Charlotte valves geprint. Deze kleppen worden gebruikt in beademingsmaskers voor corona-patiënten. Het ontwerp komt van ISINNOVA in Italië. Door deze kleppen te printen, konden meer patiënten sneller ondersteund worden bij de beademing.

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Gelaatsmasker

Langere tijd heerste er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen in de ouderenzorg. Toen Layertec hoorde dat de partner van één van onze medewerkers in de zorg werkt met onvoldoende beschermingsmiddelen, aarzelden we niet. We stelden onze 3D printers en 3D printmaterialen gratis ter beschikking. Eén van onze service engineer heeft het een passend ontwerp gemaakt en geproduceerd. BMTec uit Emmen heeft gratis PP-shields geleverd waarmee een volledig gelaatsmasker konden aanbieden bij het betreffende tehuis voor ouderen. 

3D geprinte houder voor een gelaatsmasker

3D geprinte houder voor een gelaatsmasker

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant