6 toepassingen voor 3D printen in de gezondheidszorg (2/6)

Dennie Rijk
22-07-20

Innovatie in 3D printtechnologie heeft een enorme bijdrage geleverd aan de gezondheidszorg. Voor patiënten bieden 3D geprinte hulpmiddelen een nieuw niveau van comfort en personalisatie. Voor artsen zorgt het voor een beter begrip van complexe gevallen en is het de opmaat naar een hogere zorgstandaard.

In deze blogreeks presenteren we 6 toepassingen waarvoor 3D printen in de gezondheidszorg wordt ingezet en waarom veel medische professionals enthousiast zijn over deze techniek.

Deel 1: Patiëntspecifieke chirurgische modellen

Deel 2: Nieuwe medische apparaten en instrumenten

Deel 3: Betaalbare prothesen

Nieuwe medische apparaten en instrumenten

3D printen is een synoniem geworden voor rapid prototyping. Het gebruiksgemak en de lage kosten van in-house 3D printen zorgen voor een omslag in het produceren van gloednieuwe medische hulpmiddelen en chirurgische instrumenten.

Meer dan 90 procent van de top-50 fabrikanten gebruikt 3D printen om nauwkeurige prototypes van medische apparaten te maken om het testen te vereenvoudigen. Het zorgt van een reductie van 80-90% in doorlooptijd voor prototypes.

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Toen het bedrijf Coalesce LTD de opdracht kreeg om een ​​inhalator te maken die het stroomprofiel van een astmapatiënt digitaal kan beoordelen, hebben ze met Formlabs 3D printers het hele prototypeproces in eigen beheer gedaan. Het gaf een haarfijn geprinte prototype die door de klant zelfs werd aangezien voor het eindproduct.

Bedrijven in medische apparatuur zoals Coalesce gebruiken 3D-printen om nauwkeurige prototypes van medische apparaten te maken.

Bedrijven in medische apparatuur zoals Coalesce gebruiken 3D printen om nauwkeurige prototypes van medische apparaten te maken.

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant