Ultimaker | 5 min Leestijd

Betere printresultaten door Ultimaker Cura 3.6 update!

Dennie Rijk
14-01-19

Met de nieuwe 3.6 versie van Ultimaker Cura ontgrendel je nieuwe 3D-afdruktoepassingen waarmee je het verschil kunt gaan maken. Nieuwe opvulpatronen en supportmogelijkheden zorgen voor nog betere printresultaten. We lichten er twee nieuwe features voor je uit!

Gyroid infill

Dit nieuwe opvulpatroon wordt afgewisseld met elke laag om een gelijke krachtverdeling in elke richting te bieden, en houdt de printduur en het materiaalgebruik tot een minimum beperkt. Een volledig verbonden infill maakt het mogelijk om een enkele drainage-opening te gebruiken bij het oplossen van in water oplosbaar supportmateriaal, of om lege ruimtes te vullen met een versterkingsmateriaal, zoals epoxyhars. Je vindt gyroid-infill in de aangepaste modus in het vervolgkeuzemenu 'Infill-pattern'.

gyroid-infill
Nieuwe Gyroid-infill

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Support brim

Wanneer je supportmateriaal gebruikt, kan je nu een “brim” genereren in de support gebieden van de eerste laag. In tegenstelling tot een normale “brim” met bouwmateriaal, wordt een “brim” onder de support afgedrukt met supportmateriaal. Met deze nieuwe instelling kan je de hechting van je support aan de bouwplaat aanzienlijk vergroten, waardoor prints betrouwbaarder worden.

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3d printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3d printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant