Ultimaker | 5 min

Betere printresultaten door Ultimaker Cura 3.6 update!

Dennie Rijk
14-01-19

Met de nieuwe 3.6 versie van Ultimaker Cura ontgrendel je nieuwe 3D-afdruktoepassingen waarmee je het verschil kunt gaan maken. Nieuwe opvulpatronen en supportmogelijkheden zorgen voor nog betere printresultaten. We lichten er twee nieuwe features voor je uit!

Gyroid infill

Dit nieuwe opvulpatroon wordt afgewisseld met elke laag om een gelijke krachtverdeling in elke richting te bieden, en houdt de printduur en het materiaalgebruik tot een minimum beperkt. Een volledig verbonden infill maakt het mogelijk om een enkele drainage-opening te gebruiken bij het oplossen van in water oplosbaar supportmateriaal, of om lege ruimtes te vullen met een versterkingsmateriaal, zoals epoxyhars. Je vindt gyroid-infill in de aangepaste modus in het vervolgkeuzemenu 'Infill-pattern'.

gyroid-infill
Nieuwe Gyroid-infill

Advies nodig?

Contact opnemen

Support brim

Wanneer je supportmateriaal gebruikt, kan je nu een “brim” genereren in de support gebieden van de eerste laag. In tegenstelling tot een normale “brim” met bouwmateriaal, wordt een “brim” onder de support afgedrukt met supportmateriaal. Met deze nieuwe instelling kan je de hechting van je support aan de bouwplaat aanzienlijk vergroten, waardoor prints betrouwbaarder worden.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang direct de nieuwste blogs in je mailbox. Hiervoor verwerken we je gegevens.

Dennie Rijk

Wellicht ook interessant

Geen berichten gevonden