Ultimaker | 5 min

Betere printresultaten door Ultimaker Cura 3.6 update!

Dennie Rijk
14-01-19

Met de nieuwe 3.6 versie van Ultimaker Cura ontgrendelt u nieuwe 3D-afdruktoepassingen waarmee u het verschil kunt gaan maken. Nieuwe opvulpatronen en supportmogelijkheden zorgen voor nog betere printresultaten. We lichten twee nieuwe features voor u uit!

 

ultimaker-cura

Gyroid infill
Dit nieuwe opvulpatroon wordt afgewisseld met elke laag om een gelijke krachtverdeling in elke richting te bieden, en houdt de printduur en het materiaalgebruik tot een minimum beperkt. Een volledig verbonden infill maakt het mogelijk om een enkele drainage-opening te gebruiken bij het oplossen van in water oplosbaar supportmateriaal, of om lege ruimtes te vullen met een versterkingsmateriaal, zoals epoxyhars. U vindt gyroid-infill in de aangepaste modus in het vervolgkeuzemenu 'Infill-pattern'.

gyroid-infill

Nieuwe Gyroid-infill

 

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Support brim
Wanneer u supportmateriaal gebruikt, kunt u nu een “brim” genereren in de support gebieden van de eerste laag. In tegenstelling tot een normale “brim” met bouwmateriaal, wordt een “brim” onder de support afgedrukt met supportmateriaal. Met deze nieuwe instelling kunt u de hechting van uw support aan de bouwplaat aanzienlijk vergroten, waardoor prints betrouwbaarder worden.

Meer weten over Ultimaker Cura 3.6?
Lees verder op de website van Ultimaker

Vragen of persoonlijk advies over 3D printen?
Bij Layertec hebben wij een ruime ervaring bij het ontwerp en 3D printen voor deze toepassingen. Heeft u een toepassing waarbij u graag advies krijgt of 3D printen hierbij iets kan betekenen? Neemt u dan contact op met ons en één van onze adviseurs helpt u graag verder.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang direct de nieuwste blogs in je mailbox. Hiervoor verwerken we je gegevens.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3d printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3d printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant

Geen berichten gevonden