Minder fabricagefouten

Het gebruik van prototypes reduceren de fabricagekosten door ontwerpen te verfijnen voordat er bijvoorbeeld mallen worden gemaakt. Wanneer het maken van meerdere prototypes binnen handbereik is en de kosten ervan laag zijn, heeft het de potentie op de ontwerpkosten te reduceren. Ontwerpers kunnen namelijk meerdere ideeën toetsen en testen. Door telkens kleine variaties in de verschillende ontwerpen door te voeren, ontdekken ontwerpers het optimale ontwerp. Eén derde van de 3D printer gebruikers hebben het aantal iteratieslagen met 25% weten te verminderen. Meer dan de helft realiseerde een reductie van 10%, doordat ze zelf in 3D kunnen printen.


3D printen uitbesteden of niet: Deel 2

Time-to-market verkorten.

De verwachting om via een 3D print servicebureau binnen drie werkdagen je prototype te ontvangen wordt zelden gehaald. Meestal zit tussen het versturen en het ontvangen van een prototype meer dan een week. De meeste tijd gaat echter zitten in het traject vóór het bestellen van een 3D geprint model. Dit komt omdat ontwerpers het model pas wil laten printen als het model ver genoeg is gevorderd om er geld aan uit te geven.

Er zijn voldoende bewezen voordelen over het gebruik van de 3D print technologie. Of het nu is voor functionele testen, snellere time-to-market of ontwerpvalidatie, het management overtuigen van de voordelen van 3D printen is zelden nodig. Op dit moment besteden veel bedrijven die 3D printen uitbesteden aan een 3D print servicebureau in plaats van de prototypes zelf printen. Een vaak gehoorde reden om niet zelf te printen zijn de hoge kosten van een 3D printer