Voor extreme temperaturen, zeer corrosieve omgevingen en maritieme omgevingen

Het materiaal 316L is een molybdeen houdend, volledig austenitisch roestvrij staal. Het staat bekend om zijn uitstekende corrosiebestendigheid, bijvoorbeeld de weerstand tegen putcorrosie en mechanische eigenschappen bij zowel hoge als lage temperaturen. 

Met de nieuwe 3.6 versie van Ultimaker Cura ontgrendelt u nieuwe 3D-afdruktoepassingen waarmee u het verschil kunt gaan maken. Nieuwe opvulpatronen en supportmogelijkheden zorgen voor nog betere printresultaten. We lichten twee nieuwe features voor u uit!

Er is weer een nieuw type resin toegevoegd aan de materialen bibliotheek van Formlabs; Elastic Resin. Elastic resin is de meest buigzame van de engineering resins, met een Shore A-waarde van 50 en een hoge reksterkte en energie-opbrengst. 

Het integreren van een desktop 3D-printer in uw workflow kan indrukwekkende resultaten opleveren. Concepten en prototypen kunnen binnen enkele uren worden geprint, meerdere iteraties snel en goedkoop worden geproduceerd en complexe ideeën worden overgebracht via een fysiek model dat teamleden en belanghebbenden kunnen  zien en aanraken. Welke industrieën zijn de eersten geweest om deze technologie te omarmen?

Een 3D-printer is een veelzijdige oplossing voor een breed scala aan toepassingen. Wanneer u echter investeert in een 3D-printer, komt de hoofdvraag meestal neer op een eenvoudige vraag: is het economisch gezien zinvol voor het bedrijf?

Werkplaatsen en (metaal)fabrikanten vertrouwen op machines die een gamma aan mogelijkheden bieden op het gebied van schaalgrootte, materialen en kosten. Van 5-assige freesmachines tot ontbraamgereedschappen: een product doorloopt een aantal processen om binnen de gestelde tijden en budgetten klaar te zijn voor de markt.

 

Het printen in 3D brengt de voordelen van digitaal ontwerpen in 3D naar de productiefase. Ook voor tandtechnische laboratoria is het mogelijk om snel en nauwkeurig kronen, bruggen, mallen en orthodontische hulpmiddelen te produceren door gebruik te maken van technieken zoals scannen en 3D printen. In deze blog behandelen we drie belangrijke voordelen om te starten met het 3D printen van tandheelkundige en orthodontische werkmodellen.

3D printen is een zeer veelbelovende techniek om op een andere manier producten te realiseren. Producten worden gebouwd door simpel gesteld lagen te stapelen, waarmee een wereld van nieuwe toepassingen ontstaat. 3D printen krijgt in de media veel aandacht, waardoor verwachtingen ook nog eens worden opgeklopt. Veel bedrijven zijn dan ook nieuwsgierig naar 3D printen en wat het voor hen kan betekenen, maar hoe selecteer je nu de juiste 3D printer?

Veel massa producerende bedrijven zijn continue bezig met het behouden van hun relevante propositie in een steeds dynamische markt, waarbij er steeds vaker om maatwerk en klantspecifieke producten wordt gevraagd. Helaas zijn de productiemiddelen die zij gebruiken vaak duur en hebben ze te maken met lange levertijden. Hierdoor zijn deze bedrijven minder in staat om alert te reageren op de constant veranderende markt en zijn ze minder flexibel om product(ie)verbeteringen door te voeren.

Door 3D FDM (Fused Deposition Modeling) printers te implementeren kunnen fabrikanten een aantal traditionele barrières omzeilen en daardoor gemakkelijk nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. 3D printing kent veel toepassingsmogelijkheden voor het bedrijf. Lees in dit blog 4 toepassingen waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht.

Dat 3D printers niet alleen voordelen biedt aan bedrijven in de maakindustrie bewijst het volgende verhaal waarbij de kwaliteit van complexe operaties wordt verhoogd door het gebruik van een Stratasys 3D printer.