Nieuw: het Production System P-1 van Desktop Metal

Maak kennis met de jongste telg van de Production System™ line

Een nieuwe mijlpaal in 3D metaalprinten voor industriële toepassingen! Onlangs lanceerde Desktop Metal de 3D metaalprinter het Production System P-1, geschikt voor mid-volume productie en het ontwikkelen van prototypes. Deze innovatieve printer maakt deel uit van de Production System™ lijn die de Amerikaanse fabrikant op dit moment nog verder ontwikkelt.

In deze blog vertellen we over het Production System P-1 en gaan we kort in op het Production System P-50, de grote broer van P-1 die later dit jaar op de markt komt.

Hoe werkt het Production System P-1?

De basis van de P-1 is de nieuwe 3D printtechnologie Single Pass Jetting (SPJ). SPJ werkt in twee richtingen. Alle benodigde stappen voor 3D metaalprinten worden gecombineerd zodat printen mogelijk is bij elke beweging. Twee print bars, met meer dan 32.000 jets over de volledige breedte van het bouwplatform, werken samen met verspreiders om het metaalpoeder in één enkele snelle beweging over het platform te verspreiden en zo de modellen te printen. De P-1 kan een ​​volledige laag printen in minder dan 3 seconden. De snelheid van de 3D printer is ruim 10 keer hoger dan die van Powderbed Fusion (PBF) technologieën.

Wat kun je met het Production System P-1?

Het Production System P-1 is zeer geschikt voor serieproductie van kleinere, complexe onderdelen, zoals beugels, armaturen, tandwielen, bouten en onderdelen voor stuurbekrachtiging. Daarnaast kun je de P-1 inzetten om nieuwe materialen te ontwikkelen en nieuwe toepassingen te testen. Een ’learning lab’, aldus Desktop Metal, geschikt voor maakbedrijven met een eigen ontwikkelingsafdeling, onderzoeksinstituten én bedrijven die in de toekomst de stap willen maken naar productie middels Additive Manufacturing.