Desktop Metal, | 5 min Leestijd

Nieuw: het Production System P-1 van Desktop Metal

Dennie Rijk
11-01-21

Maak kennis met de jongste telg van de Production System™ line

Een nieuwe mijlpaal in 3D metaalprinten voor industriële toepassingen! Onlangs lanceerde Desktop Metal de 3D metaalprinter het Production System P-1, geschikt voor mid-volume productie en het ontwikkelen van prototypes. Deze innovatieve printer maakt deel uit van de Production System™ lijn die de Amerikaanse fabrikant op dit moment nog verder ontwikkelt.

In deze blog vertellen we over het Production System P-1 en gaan we kort in op het Production System P-50, de grote broer van P-1 die later dit jaar op de markt komt.

Hoe werkt het Production System P-1?

De basis van de P-1 is de nieuwe 3D printtechnologie Single Pass Jetting (SPJ). SPJ werkt in twee richtingen. Alle benodigde stappen voor 3D metaalprinten worden gecombineerd zodat printen mogelijk is bij elke beweging. Twee print bars, met meer dan 32.000 jets over de volledige breedte van het bouwplatform, werken samen met verspreiders om het metaalpoeder in één enkele snelle beweging over het platform te verspreiden en zo de modellen te printen. De P-1 kan een ​​volledige laag printen in minder dan 3 seconden. De snelheid van de 3D printer is ruim 10 keer hoger dan die van Powderbed Fusion (PBF) technologieën.

Desktop Metal Production System P-1

Wat kun je met het Production System P-1?

Het Production System P-1 is zeer geschikt voor serieproductie van kleinere, complexe onderdelen, zoals beugels, armaturen, tandwielen, bouten en onderdelen voor stuurbekrachtiging. Daarnaast kun je de P-1 inzetten om nieuwe materialen te ontwikkelen en nieuwe toepassingen te testen. Een ’learning lab’, aldus Desktop Metal, geschikt voor maakbedrijven met een eigen ontwikkelingsafdeling, onderzoeksinstituten én bedrijven die in de toekomst de stap willen maken naar productie middels Additive Manufacturing.

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Wie werken er al met het Production System P-1?

Desktop Metal is eind vorig jaar begonnen met de uitrol van de P-1. Ford Motor Company is een van de eerste klanten. Al sinds 1988 is het bedrijf actief op het gebied van 3D printen met het stereolithografie systeem (SLA).

Cynthia Flanigan, directeur Vehicle Research and Technology, Ford Research en Advanced Engineering, is blij dat Ford een van de early adopters van het Production System P-1 is. Dit nieuwe 3D printsysteem zal een belangrijk hulpmiddel worden bij het doen van onderzoek naar aanvullende productiemogelijkheden op het gebied van metal binder jetting. Zo bouwt het bedrijf expertise op die later ook van pas komt bij Additive Manufacturing op grotere schaal.

Desktop Metal Production System P-1

Op naar ‘grote broer’ Production System P-50

Stel dat een geprint prototype van de P-1 is goedgekeurd, dan kun je straks met het Production System P-50 de massaproductie laten uitvoeren. De P-50 is ontworpen om snelheden te behalen die tot 100 keer hoger zijn dan die van eerdere additieve productietechnologieën voor Powderbed Fusion. Omdat het Production System P-50 op dezelfde manier werkt als het Production System P-1, kunnen de procesparameters van P-1 direct worden overgenomen naar het Production System P-50. Het is dus mogelijk om je toepassingen snel op te schalen naar massaproductie. Er is geen R&D traject meer nodig! Dat is immers al gedaan met het Production System P-1. Hierdoor zullen productontwikkelingsprocessen en het op de markt brengen van nieuwe producten efficiënter verlopen.

Desktop Metal verwacht dat de P-50 Production 3D printer in de tweede helft van 2021 op de markt komt. 3D metaalprinten op industriële schaal ligt binnen handbereik. We houden je op de hoogte.

Kijk op de productpagina voor meer informatie over de Production Systemen P-1 en P-50.

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3d printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3d printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant