Ultimaker | 5 min

Nieuw: de Ultimaker S5

Dennie Rijk
28-05-18

Ultimaker heeft op de Hannover Messe de nieuwste telg van het professionele 3D-printportfolio onthuld: de Ultimaker S5. De Ultimaker S5 beschikt over onder andere een groter bouwvolume, waarmee het een uitstekende oplossing is voor het printen van functionele prototypes, tooling en productiehulpmiddelen.

Ultimaker-S5-offerte_2

De Ultimaker S5 beschikt over volledig geïntegreerde hardware, software en materiaal configuratie. Daarnaast zijn de mogelijkheden in de Cura software verder geoptimaliseerd, zodat eindgebruikers volledige controle hebben over het 3D print proces en het materialen met industriële eigenschappen kan printen. De Ultimaker S5 is een robuuste 3D pri-nter met hoge betrouwbaarheid, heeft een uitstekende up-time en een volledig geïntegreerde workflow.

 

 

Verbeterde gebruikservaring

Nieuw bij Ultimaker S5 is het kleuren touchscreen, waarmee de huidige gebruikservaring verbeterd wordt. De printer heeft een bouwvolume van 330x240x300 mm, zodat het geschikt is om grotere objecten te printen. De Ultimaker S5 is net als de Ultimaker 3 voorzien van dual extrusion en heeft een verbeterde feeder met een filament flow sensor die een print automatisch pauzeert en hervat wanneer de materialen aangevuld is, waardoor de printkwaliteit optimaal is. De verbeterde automatische bed leveling zorgt voor een perfecte eerste laag en compenseert het printbed continu tijdens het printen. De Ultimaker S5 kan een breed portfolio aan Ultimaker filamenten printen: van PLA tot geavanceerde technische materialen, zoals nylon en polycarbonaat. Verder is de voorzijde van de Ultimaker S5 standaard voorzien van deuren, waardoor de temperatuur in de printer beter onder controle gehouden kan worden. Later in 2018 wordt er een speciale geanodiseerde bouwplaat toegevoegd aan het assortiment.

Nieuw-Ultimaker-S5-glazen-deuren

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Tough PLA en Ultimaker App

Ultimaker heeft daarnaast twee extra producten geïntroduceerd die professioneel 3D-printen nog toegankelijker maken:

 

  • Ultimaker Tough PLA– Een technisch PLA filament geoptimaliseerd voor het printen van modellen van groter formaat, zoals functionele prototypes en tooling, zonder delaminatie of kromtrekken. Tough PLA beschikt over een gelijke impactsterkte en hogere stijfheid ten opzichte van Ultimaker ABS. Tough PLA is minder broos dan regulier PLA en heeft een mattere uitstraling.

Ultimaker-Though-PLA-

  • Ultimaker App– De Ultimaker App maakt het voor gebruikers mogelijk om via smartphone of tablet op de hoogte te blijven van de voortgang van het printen. De gratis Ultimaker App stuurt notificaties naar gebruikers wanneer een printtaak klaar is of wanneer een printer aandacht of onderhoud nodig heeft. Deze is beschikbaar vanaf 15 mei voor Android en iOS en werkt met Ultimaker S5 en Ultimaker 3 3D-printers.

Ultimaker-S5-3D-printing-App

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang direct de nieuwste blogs in je mailbox. Hiervoor verwerken we je gegevens.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3d printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3d printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant

Geen berichten gevonden