3D printer blog

Blijf op de hoogte en
ontdek alles over 3D printen

Ontvang onze nieuwste blogs automatisch in uw mailbox

Jun 11, 2018, 8:00:00 AM

Eén van de voordelen van Ultimaker Cura is de mogelijkheid voor gebruikers om de functionaliteit van de software uit te breiden om de 3D-print workflow te stroomlijnen. Gebruikers kunnen experimenteren en wijzigingen aanbrengen in Ultimaker Cura integraties om te integreren met overige software en bestanden, aangepaste menu-items toe te voegen en meer. De ontwikkeling van plug-ins staat open voor alle gebruikers, die functies aan de software kunnen toevoegen wanneer zij dat nodig achten.

Ultimaker-Cura-SOLIDWORKS

Een hulpmiddel voor ontwerpers en ontwikkelaars

Eén van de beschikbare plug-ins is de SOLIDWORKS-integratie. Deze integratie is een voorbeeld van een plug-in die een bestandsindeling uit een ander softwarepakket kan lezen. SOLIDWORKS is de marktleider op 3D CAD en wordt gebruikt door meer dan 3 miljoen gebruikers, in vrijwel elke industrie. De SOLIDWORKS-integratie biedt voor al deze gebruikers vele voordelen.

De kloof overbruggen

Onderdelen die zijn ontworpen in SOLIDWORKS hebben eigen bestandsformaat. Ontwerpen bestaan uit onderdelen (.sldprt) die samenstellingen (.sldasm) vormen. In het verleden moest een SOLIDWORKS-ontwerp geëxporteerd worden in het .stl-formaat en ingelezen in Ultimaker Cura, waarna het op de bouwplaat kon worden geplaatst, gesliced en opnieuw kon worden geëxporteerd als een g-code om 3D geprint te worden. De SOLIDWORKS plug-in van Ultimaker Cura elimineert de noodzaak om bestanden te converteren. Na installatie voert de SOLIDWORKS plug-in twee hoofdfuncties uit:

  • Gebruikers kunnen .sldprt- of .sldasm-bestanden rechtstreeks openen in Ultimaker Cura, zoals elk ander bestand geopend zou worden. De gebruiker kan de kwaliteit van het geïmporteerde bestand selecteren, waarna het op de bouwplaat wordt geladen op dezelfde schaal en oriëntatie als in SOLIDWORKS.

Import-bestanden-Ultimaker-Cura 

  • Gebruikers kunnen een knop "Export to Ultimaker Cura" toevoegen aan de SOLIDWORKS-interface, zodat ontwerpen snel kunnen worden "gepusht" van SOLIDWORKS naar Ultimaker Cura.

Export-Ultimaker-Cura-SOLIDWORKS

Eenvoudiger itereren 

Een extra voordeel van de SOLIDWORKS plug-in is het sneller exporteren bij een iteratie.Stel dat na een eerste prototype een ontwerp moet worden gewijzigd in SOLIDWORKS. De gebruiker hoeft enkel opnieuw "Export to Ultimaker Cura" uit te voeren en het aangepaste model zal in Ultimaker Cura geopend worden. 

De volledige workflow wordt beschreven in deze screencast:

 

 

 

Vragen over SOLIDWORKS?

Neem contact op met Layertec

Vragen over Ultimaker of 3D printen?

Neem contact op met Layertec 

 

Gratis adviesgesprek

Ontdek de voordelen van het 3D printen voor jouw bedrijf en processen.