3D printer blog

Blijf op de hoogte en
ontdek alles over 3D printen

Ontvang onze nieuwste blogs automatisch in uw mailbox

Apr 9, 2018, 5:05:14 PM

Lumenium-Case-Study_2

Lumenium LLC is een startup uit Virginia die innovatieve verbrandingsmotoren ontwikkelt. Omdat het bedrijf momenteel een inhouse CNC machine en wire electrical discharge machining (EDM) gebruikt voor de productie van prototypes, is dat een relatief bewerkelijk en kostbaar proces. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een snellere en voordeligere wijze om prototypes te ontwikkelen: 3D metaalprinten.

Lumenium-3d-metaalprinten_2

Door middel van een proef met drie onderdelen, die samen één subeenheid vormen voor hun nieuwe IDAR (Inverse Displacement Assymmetrical Rotational) motor, werd gekeken of het Desktop Metal Studio System het ontwikkelproces kon versnellen. Uiteraard moesten de kwaliteit en prestaties van de onderdelen minstens gelijk blijven, en liefst zo licht mogelijk zijn.


De bevindingen wezen uit dat Studio System een substantiële kosten-, tijds- en gewichtsbesparing realiseert voor Lumenium. Zo werd bij de Saddle Carrier, in vergelijking tot een zelf uitgevoerde machinale bewerking, een kostenbesparing van 74%, tijdsbesparing van 43% en gewichtsafname van 39% behaald. Zodoende toont Studio System haar enorme potentie voor de motorindustrie.


Meer weten?

Download en lees de volledige case study.

Bekijk de case study

 

Studio System is binnenkort te bestellen 

Houd mij op de hoogte

 

 

Gratis adviesgesprek

Ontdek de voordelen van het 3D printen voor jouw bedrijf en processen.