Desktop Metal | 5 min

Case Study: 25% snellere productontwikkeling van verbrandingsmotoren met 3D metaalprinten

Dennie Rijk
09-04-18

Lumenium LLC is een startup uit Virginia die innovatieve verbrandingsmotoren ontwikkelt. Omdat het bedrijf momenteel een inhouse CNC machine en wire electrical discharge machining (EDM) gebruikt voor de productie van prototypes, is dat een relatief bewerkelijk en kostbaar proces. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een snellere en voordeligere wijze om prototypes te ontwikkelen: 3D metaalprinten.

Lumenium-3d-metaalprinten_2

 

 

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Door middel van een proef met drie onderdelen, die samen één subeenheid vormen voor hun nieuwe IDAR (Inverse Displacement Assymmetrical Rotational) motor, werd gekeken of het Desktop Metal Studio System het ontwikkelproces kon versnellen. Uiteraard moesten de kwaliteit en prestaties van de onderdelen minstens gelijk blijven, en liefst zo licht mogelijk zijn.


De bevindingen wezen uit dat Studio System een substantiële kosten-, tijds- en gewichtsbesparing realiseert voor Lumenium. Zo werd bij de Saddle Carrier, in vergelijking tot een zelf uitgevoerde machinale bewerking, een kostenbesparing van 74%, tijdsbesparing van 43% en gewichtsafname van 39% behaald. Zodoende toont Studio System haar enorme potentie voor de motorindustrie.


Meer weten?

Download en lees de volledige case study.

Bekijk de case study

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang direct de nieuwste blogs in je mailbox. Hiervoor verwerken we je gegevens.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3d printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3d printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant

Geen berichten gevonden