Dec 11, 2014, 11:31:14 AM

Net zoals bij 2D printen bestaan er verschillende 3D printtechnieken. Elke techniek heeft haar voor- en nadelen. Hierdoor is een 3D printtechniek meer of minder geschikt voor een bepaalde toepassing. Een 3D printer heeft haar toepassingsgebied met name in het ontwerp en designproces. Maar het toepassingsgebied verschuift momenteel ook naar productie en eindproducten. Zowel de FDM als Polyjet 3D printers zijn erg geschikt om in vroeg in het ontwerpproces snel tot goede inzichten te komen.

FDM technologie

De FDM technologie is een klassieke maar erg betrouwbare technologie. Het is vergelijkbaar met een lijmpistool waarbij het printmateriaal door verhitting stroperig wordt en via een dunne spuitmond wordt aangebracht. Op deze manier wordt laag voor laag het 3D model opgebouwd. De fijnheid van de structuur is afhankelijk van de breedte van de spuitmond. Hoe smaller de spuitmond hoe fijner de structuur. De kwaliteit van het model hangt af van de gebruikte machine en voor eindproducten is vaak nabewerking nodig. Deze techniek is geschikt voor een uitgebreid scala van kunststof toepassingen. De professionele 3D FDM printers hebben naast de spuitmond voor het printmateriaal een tweede spuitmond. Deze spuitmond wordt gebruikt om supportmateriaal aan te brengen. Dit materiaal zorgt voor de nodige ondersteuning, bij bijvoorbeeld overhangende delen, tijdens de uithardingsproces van het printmateriaal. Dit materiaal wordt na het printen verwijderd.
Het toepassingen voor de FDM technologie liggen voornamelijk in het maken van constructieve modellen en volume studies in de conceptfase van de productontwikkeling. Ook zijn er mogelijkheden voor het genereren van (kleine) series op machines met een groot bouwvolume.

Polyjet technologie

De polyjet technologie is sterk vergelijkbaar met de 2D inkt jet printtechnologie, waarbij niet inkt maar materiaal geprint wordt. De printkop van een polyjet printer bestaat uit honderden minuscule spuitmondjes. De 3D printer spuit hierdoor zeer kleine druppeltjes printmateriaal. Om het printmateriaal door de kleine spuitmondjes te krijgen moet het 3D printmateriaal extreem vloeibaar zijn. Om inzakken te voorkomen wordt direct na het aanbrengen van de druppels het materiaal gedroogd door middel van Uv-licht. De resolutie van deze printers ligt rond de 1200 – 1600 dpi. Hierdoor is het mogelijk om modellen te printen met een zeer fijne en gladde structuur. Er kan zelfs worden gekozen om een 3D model mat of glanzend te printen. Nabewerking is niet of nauwelijks nodig. De hoge resolutie maakt het mogelijk 3D modellen te printen met een zeer hoog detailniveau zoals dunwandige 3D modellen. Polyjet 3D printers kunnen verschillende materialen en kleuren tegelijkertijd printen. Zo is het mogelijk om in één printopdracht een 3D model printen met verschillende materiaaleigenschappen en kleuren. Net zoals bij de FDM technologie wordt met een tweede printkop supportmateriaal geprint. Het supportmateriaal van de polyjet technologie wordt anders verwijderd dan het supportmateriaal van de FDM technologie. Het materiaal wordt onder hoge druk met water verwijderd.

Omdat deze technologie fijner print dan de FDM technologie is het toepassingsgebied groter. Net zoals bij de FDM technologie zijn deze printers al vroeg in het ontwerpproces inzetbaar voor constructieve modellen en volume studies. Daarnaast is het ook geschikt om look & feel studies uit te voeren en om (spuitgiet)mallen te maken voor nul-serie productiemodellen.

 Tabel-fdm-vs-polyjet

Conclusie

Beide printtechnieken verschillen enorm van elkaar. Hierdoor heeft elke techniek hun eigen toepassingsgebied.

In onderstaande tabel staan de belangrijkste verschillen.

FDM

Voor toepassingen met hoge materiaaleisen

 

  • Echte thermoplasten
  • Geschikt voor sterke en duurzame onderdelen
  • Geschikt voor eindgebruik

 

Polyjet

Voor toepassingen met hoge afwerkingseisen

 

  • Gladde afwerking met hoge details
  • Afwerking vergelijkbaar als het eindproduct
  • Multi materiaal printen in een printopdracht

 

gratis_webinar_FDM_POLYJET

Gratis adviesgesprek

Ontdek de voordelen van het 3D printen voor jouw bedrijf en processen.