3D metaalprinten | 5 min Leestijd

Generatief design met Live Parts van Desktop Metal

Dennie Rijk
02-09-20

Er zit een verschil tussen een ontwerp in SOLIDWORKS of een printklaar ontwerp van een metalen onderdeel. Was er maar een manier om op basis van je ontwerpvereisten automatisch een onderdeel tevoorschijn te toveren wat je meteen kan 3D printen …

Goed nieuws! Er is een manier om op basis van je ontwerpvereisten een onderdeel te genereren. En dat is: Live Parts van Desktop Metal.

Live Parts van Desktop Metal helpt je om van complexe ontwerpvereisten binnen een aantal minuten naar een geoptimaliseerd en printklaar product te gaan. In deze blog leggen we je de voordelen van deze handige tool uit.

Deze tool is relatief nieuw en is nog volop in ontwikkeling. De functionaliteiten en bibliotheek worden met iedere update uitgebreid. De functionaliteiten tot nu toe zien er veelbelovend uit!

Interactief modelleren

2

 Je optimaliseert gemakkelijk je ontwerp door de parameters te veranderen. Je ziet direct de geometrie zich vormen naar de nieuwe vereisten.

Interactieve designomgeving

Het ontwerp van een onderdeel moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Je kan krachtvoorwaarden, materialen, resolutie en ontwerpdoelen invullen in Live Parts. Op basis van die informatie vormt je ontwerp zich vanzelf. Je krijgt ook in real-time feedback over hoe het ontwerp belast wordt en hoe het presteert.

Maak gebruik van krachtige GPU’s in de cloud

3

Live Parts werkt via de cloud. Daardoor kan je gebruik maken van meerdere NVIDIA GPU-geaccelereerde virtuele machines. Zo genereer je op ieder device en overal Live Parts. Dankzij deze GPU’s heb je meer rekenkracht dan je gewend bent.

Ontwerpvereisten voor Additive manufacturing

Je kunt eenvoudig rekening houden met de ontwerpvereisten van je 3D printer. Denk bijvoorbeeld aan factoren zoals maximale overhang, bouwrichting en wanddikte. Door rekening te houden met deze vereisten zijn je ontwerpen gemakkelijker te 3D printen en hebben ze minder support structuren.

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Goed presterende onderdelen

3

Live Parts van Desktop Metal genereert optimale complexe vormen op basis van geavanceerde multi-physics simulaties. Deze worden vervolgens gevalideerd met geïntegreerde betrouwbare FEA-analyses zoals lineaire statische analyses en von Mises stress-tests. Zo weet je zeker dat je ontwerp presteert. Deze analyses worden razendsnel uitgevoerd waardoor je niet uren hoeft te wachten op het resultaat maar slechts minuten.

Aanpasbare materialenbibliotheek

Live Parts bevat een uitgebreide bibliotheek aan industrie-geschikte materialen zoals metalen, legeringen en plastics. Je kunt ook je eigen materialen toevoegen vanuit je CAD-samenstellingen.

Onderdelen direct klaar voor productie

4

Je kunt je ontwerpen exporteren als betrouwbare STL’s of solid body ontwerpen. Alle ontwerpen die je maakt met Live Parts zijn klaar voor productie. Je kunt ze gelijk 3D metaalprinten, of verwerken in je 3D CAD model.

Automatisch afvlakken

Dankzij de algoritmes van Live Parts worden organische vormen glad gemaakt. Daardoor krijg je cleanere oppervlakken in je model, rekening houdend met de vereisten van de 3D printer.

Solid body geometry output

Je kunt op meerdere manieren je ontwerp exporteren. Je bent niet beperkt door STL’s of mesh outputs. Geautomatiseerde NURBS surface patching zorgt er voor dat je B-rep geometrie kunt exporteren. Daardoor verklein je de bestandsgrootte en zijn je ontwerpen gemakkelijker te managen.

Naadloze SOLIDWORKS-integratie

Live Parts werkt goed samen met SOLIDWORKS. Je kunt bijvoorbeeld parameters waaraan een model moet voldoen direct doorzetten naar Live Parts, en je krijgt meteen een geschikt onderdeel. Wil je meer weten over SOLIDWORKS? Dan verwijzen we je graag door naar ons zusterbedrijf Design Solutions.

Meer weten?

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van 3D (metaal) printen? We bieden regelmatig webinars over 3D printen. Ga naar de webinars-pagina voor een actueel overzicht. Of neem contact op via layertec.nl/contact

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant