Nieuw! Elastic Resin van Formlabs

Er is weer een nieuw type resin toegevoegd aan de materialen bibliotheek van Formlabs; Elastic Resin. Elastic resin is de meest buigzame van de engineering resins, met een Shore A-waarde van 50 en een hoge reksterkte en energie-opbrengst. 

Elastic resin is de meest buigzame van de engineering resins, met een Shore A-waarde van 50 en een hoge reksterkte en elasticiteit. Onderdelen die in dit materiaal zijn geprint, zien eruit en gedragen zich als een gegoten siliconen onderdeel en zijn duurzaam genoeg om meerdere cycli te gebruiken.

Elastic Resin heeft een shore A durometer van 50, terwijl het hardere flexibele materiaal, Flexible Resin, een shore A waarde heeft van 80.

Elastomere materialen: een opkomende categorie

Typisch, zachte siliconen en urethaan onderdelen voor toepassingen zoals wearables, medische modellen, robotica en special effects rekwisieten worden veelal geproduceerd met gietmallen of spuitgietmatrijzen. 

3D print tire

Sommige zachte materialen voor 3D-printen zijn al reeds beschikbaar, maar onderdelen die in deze materialen worden geprint kunnen slechts één of twee cycli duren en bieden vaak niet het gevoel dat verwacht wordt van een "siliconenachtig" deel. Het ontwikkelen van soft stereolithography (SLA) -resin kan een uitdaging zijn. Onderdelen moeten zeer elastisch zijn, maar sterk genoeg om niet te scheuren tijdens het printen - twee eigenschappen die typisch lijnrecht tegenover elkaar staan.

slagadermodellen

8 slagadermodellen op een Form2 build-platform

Elastic Resin is geschikt voor het 3D printen van zachte flexibele prototypes en modellen die ooit met matrijzenproductie geproduceerd moeten worden.

Form-2-build-platform

Form 2 build-platform