3D metaalprinten, Desktop Metal, | 5 min Leestijd

Desktop Metal komt met inconel voor het Production System

Dennie Rijk
19-10-21

Het 3D printen van inconel. Het kan nu in hoge volumes worden geproduceerd met het Production System™. En dat is goed nieuws. 3D geprinte onderdelen van inconel zijn bestand tegen hoge temperaturen en extreme omgevingen.

In deze blog maak je kort kennis met 3D printen van inconel (IN625) op het Production System™ en de voordelen hiervan. Ook zie je een aantal toepassingen die 3D geprint zijn met inconel waarbij uitstekende materiaaleigenschappen en corrossieweerstand een belangrijke rol spelen.

Waarom inconel printen met Production System™?

IN625, een superlegering van nikkel-chroom, wordt gekenmerkt door zijn hoge sterkte, weerstand tegen corrosie en oxidatie, uitstekende lasbaarheid en het vermogen om extreme, verhoogde temperaturen voor onderdelen onder belasting te weerstaan. Het Production System™ produceert onderdelen van IN625 in zeer hoge volumes met uitstekende materiaaleigenschappen.

Het is een essentieel materiaal dat veel wordt gebruikt in lucht- en ruimtevaarttoepassingen bij hoge temperaturen. De corrosieweerstand bij verschillende temperaturen en drukniveaus, maakt het ook een uitstekende keuze voor toepassingen in de scheepvaart, energieopwekking en chemische verwerking.

Wat zijn de voordelen van het 3D printen met inconel?

Snel en efficiënt maken

Met de technologie van het Production System™ kun je profiteren van assembly consolidatie. Een volledig onderdeel kan in zijn geheel worden geprint waardoor de arbeidskosten voor de montage aanzienlijk worden verlaagd. Er kunnen duizenden onderdelen tegelijk worden geprint zonder tussenkomst van een operator.

Meer vormvrijheid van ontwerpen

Het Production System™ geeft veel meer flexibiliteit in innovatieve Additive Manufacturing ontwerpen voor de moeilijkste toepassingen. Bijvoorbeeld organische rondingen die de aerodynamica optimaliseren en complexe koelkanalen. Deze zijn vaak onmogelijk om op een traditionele manier te produceren.

Geschikt voor extreme omstandigheden

IN625 wordt bijvoorbeeld gebruikt in affakkel- en zwavelverbrandingstoepassingen vanwege zijn hoge temperatuur- en corrosiebestendige eigenschappen. Essentieel voor onderdelen die een lange levensduur vereisen. Het is een ideaal materiaal voor onderdelen die een hoge treksterkte en breuksterkte vereisen.

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

5 toepassingen die 3D geprint zijn met inconel

Hydraulic_Spool_Build_Box

Hydraulische spindel

Hydraulische spindels zijn belangrijk bij het aanpassen van de stroomsnelheden van regelkleppen. IN625 zorgt dat deze spindels een lange levensduur hebben en bestand te zijn tegen zeer corrosieve omgevingen in de olie en gasindustrie.

Bij productie met behulp van traditionele productiemethoden, moet de spindel doorgaans worden samengesteld uit verschillende machinaal bewerkte componenten. Met Production System™-technologie kan elke hydraulische spindel worden geconsolideerd en geprint als een enkel onderdeel in plaats van meerdere componenten.

Turbineblad

Turbinebladen zijn kritische componenten die worden gebruikt in gas- of stoomturbines in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Deze bladen zijn bijzonder moeilijk om in massa te produceren vanwege hun complexe geometrieën - bijvoorbeeld organische rondingen die de aerodynamica optimaliseren en complexe koelkanalen die ervoor zorgen dat de bladen een optimale temperatuur behouden.

Het Production System™ maakt 3D-printen van dergelijke geometrieën mogelijk, die anders moeilijk te produceren zijn met traditionele productiemethoden en geavanceerde giet- en bewerkingstechnieken vereisen.

Valve_Plug

Ventiel plug

Ventielpluggen worden gebruikt voor het regelen van zeer corrosieve vloeistoffen in chemische verwerkingsomgevingen. IN625 is dan een uitstekende keuze vanwege de corrosiebestendigheid met verschillende temperaturen.

Traditioneel zouden deze onderdelen worden geproduceerd met behulp van gieten, gevolgd door een nabewerkingsstap om de exacte maatvoering te verkrijgen. Aangezien IN625 een moeilijk te bewerken materiaal is en het onderdeel complexe geometrieën met organische rondingen heeft, zou het conventionele fabricageproces erg duur zijn met lange doorlooptijden van het gereedschap.

Bovendien maakt het productiesysteem on-demand productie van kleppen in tal van configuraties mogelijk, zonder dat voor elke configuratie een unieke, dure gietmal nodig is. Hierdoor worden de productiekosten aanzienlijk verlaagd.

Internal_Combustion_Block

Interne verbrandingsbehuizing

Interne verbrandingsbehuizingen die in vliegtuigmotoren worden gebruikt, hebben vaak extreem complexe geometrieën die buiten het vermogen van de meeste machinewerkplaatsen liggen en vereisen meerdere bewerkingsinstellingen en geavanceerde CAM-programmering.

Met het Production System™ kan dit onderdeel worden geprint als één onderdeel wat zo goed als klaar is voor gebruik, zonder dat er ander gereedschap nodig is. De kritische vlakken kunnen in slechts een paar uur worden nabewerkt met minimale bewerkingsinstellingen.

Omdat een verbrandingsbehuizing extreem hoge krachten en temperaturen ervaart tijdens de verbrandingsfase, is IN625 een ideale materiaalkeuze vanwege zijn ongelooflijke materiaaleigenschappen in deze omgevingen.

Vierweg klepbehuizing

Afsluiters die in energiecentrales worden gebruikt om corrosieve vloeistoffen te verwerken, hebben vaak complexe interne eigenschappen. Hierdoor zijn ze moeilijk of onmogelijk te vervaardigen zijn als afzonderlijke componenten met behulp van conventionele productieprocessen.

IN625 is essentieel voor deze behuizingen vanwege zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Door hiervoor de Single Pass Jetting technologie te gebruiken, kan de assemblage worden geconsolideerd. Hierdoor worden het aantal onderdelen, de arbeidstijd voor de assemblage en de productiekosten voor de behuizing worden verminderd.

Het Production System™

Het Production System™-platform bestaat uit twee printermodellen:

Het systeem combineert door Desktop Metal ontwikkelde bindmiddelen met een open materiaalplatform, waardoor klanten hoogwaardige onderdelen kunnen produceren met dezelfde goedkope metaalpoeders die worden gebruikt in de metaalspuitgietindustrie (MIM).

Een inerte verwerkingsomgeving maakt compatibiliteit met een verscheidenheid aan materialen mogelijk, waaronder hoogwaardige legeringen en zelfs reactieve metalen, zoals aluminium en titanium.

Beschikbare materialen

Naast IN625 zijn ook de volgende materialen beschikbaar voor het Production System™: 17-4PH roestvrij staal, 316L roestvrij staal en 4140 chromoly staal. Deze materialen zijn door Desktop Metal gekwalificeerd. Het systeem ondersteunt echter ook andere materialen zoals zilver en goud. Desktop metal heeft nog andere materialen in ontwikkeling voor het Production System™ zoals gereedschapsstaal, roestvrij staal, superlegeringen en koper.

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant