Desktop Metal | 5 min

Case study: 90% kostenbesparing op de ontwikkeling van matrijzen met 3D metaalprinten

Dennie Rijk
09-04-18

Built-Rite Tool & Die is een matrijsfabrikant en ontwerpbureau in Massachusetts, dat gespecialiseerd is in het produceren van zeer nauwkeurige matrijzen. Uitdagingen voor de productie van deze matrijzen zijn onder meer de hoge kosten voor nabewerking, lange doorlooptijden en complexe ontwerpen van componenten voor de matrijzen.

En ook de druk door concurrentie neemt toe: buitenlandse matrijsproducenten bieden vaak lagere prijzen terwijl binnenlandse productontwikkelingsbedrijven snelle doorlooptijden voor kleinschalige productie realiseren.

Voldoende reden voor Built-Rite om het mogelijk zeer interessante 3D metaalprinten met Desktop Metal Studio System te testen.

Built-Rite-Studio-System.jpg

Advies nodig?

Contact opnemen

Door middel van een proef met 3D geprinte inserts voor matrijzen werd gekeken of het Desktop Metal Studio System het productieproces van Built-Rite kon verbeteren zonder concessies te doen aan de kwaliteit/prestatie van het onderdeel. De bevindingen van deze eerste tests wezen uit dat Desktop Metal Studio System een significante kosten-, tijds- en gewichtsbesparing realiseert. In vergelijking met een uitbesteding aan een productontwikkelingsbedrijf werd een kostenbesparing van 90%, een tijdsbesparing van 30% en een gewichtsafname van 41% behaald. Deze wijzen op een grote potentie van Studio System voor de spuitgiet industrie.

Meer weten?

Lees de volledige case study.

Bekijk de case study

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang direct de nieuwste blogs in je mailbox. Hiervoor verwerken we je gegevens.

Dennie Rijk

Wellicht ook interessant

Geen berichten gevonden